Често задавани въпроси

Как концептуалното обучение, ще помогне на моето куче?

Концептуалното обучение е обучение, базирано на игри. Това обучение НЕ се фокусира върху резултата – поведението, а върху процеса по модифициране на възприятията на кучето към света, за да се изградят в него уменията да се справи с всички борби, които среща в живота си.

Как ще изглежда обучението?

Обучението ви учи да тренирате ЗА ситуацията, а не В ситуацията. Да подготвите предварително умения в кучето, с които то да може да се справя с предизвикателствата, които животът му предлага и да прави добри избори на поведения. Това води до резултати в реалния живот и до куче, което мисли преди да действа.

Колко време ще ми е необходимо за тренировки на ден?

Когато играем обучителни игри с нашите кучета, ние искаме да е ЗАБАВНО време, не ДЪЛГО време! Нашите игри са разработени да се играят в 3-минути, както и да се впишат във вашия натоварен начин на живот и да не изискват специално време и настройка, за да играете. Така се запазва мотивацията за игра и във вас, и в кучето по всяко време и навсякъде. Всеки има 3 минути… докато приготвя кафето, чака пералнята или гледа телевизия!Няма ограничаващи правила, само игра и много оптимизъм!

Колко време ще отнеме докато видя промяна в поведението на кучето си?

Нашите сесии помагат да оформим в кучето истински оптимизъм и да го научим да вижда новите неща в живота си като възможности, а не като опасности, от които да се тревожи.Постепенно ще виждате все по-малко и по-малко проблемно поведение и вашата връзка ще разцъфне в хармонично партньорство. Всяко куче е индивидуално и се учи в индивидуално темпо, но първите резултати ще започнете да виждате почти веднага. 

Може ли да се започне обучение и да се постигнат резултати с пораснало куче?

Обучението, базирано на игри постига резултати при кучета от всички възрасти. Ако имате подрастващо или вече израснало куче, дори да сте опитвали вече обучение и да не сте постигнали желаните резултати, методът базиран на игри е идеалният начин да научите вашето куче на умения и да изградите ново ниво на връзката си.

Как функционират онлайн курсовете на Моето Куче?

След записване в курс, вие се сдобивате с акаунт в учебната уеб платформа на „Моето Куче“. Получавате достъп до видео уроците в курса, подредени в учебна програма, която да следвате. Пoлучавате също достъп и до специализирана фейсбук група към съответния курс, в която се дискутира материала от участниците и инструкторите, както допълнителни бонус уроци.

Ще ми помага ли някой по време на курса?

Във ваша полза би било да снимате как играете игрите и да споделяте вашето видео в групата, за да получавате обратна връзка от инструкторите. Това ще ускори вашия процес и ще направи обучението по-ефективно за вас.

Как става записването за обучение?

Можете да се запишете веднага за курс или индивидуална консултация, като пишете съобщение на фейсбук страницата на Моето Куче.