Начален старт за приемни кучета

Спасените кучета често идват с  уникална история и нужди, с които трябва да се съобразим.

Тези нужди може да са се развили в резултат от травми, дълго боледуване, честа смяна на обстановката, загуба на предишен стопанин или поради липса на подходяща социализация, която в предишен етап от живота на кучето не се е случила.

Не е необходимо да разглеждате тези продължителни проблеми като недостатъци през целия живот. С правилните инструменти и общуване можем да ги превърнем в силни страни.


първоначална консултация

Една ключова част от социализацията, която често се пропуска, е да научим кучетата си да бъдат спокойни и да могат да се съсредоточат върху нас в разсейваща или тревожна среда от други кучета и хора. Ако това не е направено правилно , можем да се окажем с куче, което се вълнува от други кучета и хора или пък може да изпитва страх.

За да ви помогнем да се справите с конкретни проблеми, ще е необходимо да започнем с консултация в дома, в студио или онлайн, в която да разберем повече за вас и вашето куче. Предварително ще ви предоставим ПОВЕДЕНЧЕСКИ ВЪПРОСНИК, който да попълните.

По време на консултацията заедно ще се опитаме да вникнем в източника на вашите проблеми, ще ни разкажете това, което знаете вече за предишния живот на кучето, здравословните му проблеми и неговия характер и ще изградим възможна стратегия за справяне.

Ще определим възможните причини за проблемното поведение и по този начин ще стигнем до индивидуално решение. Стратегията, която ще изготвим няма да разчита на скучни команди, а ще насърчава кучето да играе игри с вас, за да изградите необходимата ви силна връзка основана на доверие.

Първоначалната консултация трае между 60 и 90 минути.

Консултация в студио – 60лв

Онлайн консултация – 50лв


следващи сесии

След първоначалната консултация ще са необходими следващи сесии, за да продължите процеса на промяна на поведението на вашето куче.

В сесиите за спасени кучета, ще ви насочим към игри и инструменти за обогатяване , които да изграждат спокойствие, увереност, доверие и добър фокус върху човека. Всички наши сесии ще бъдат фокусирани върху специално проектирани игри, които да помогнат на кучето да изгради спокойствие в различни ситуации, които са били стресиращи и източник на несигурност в досегашния му живот – хранене, разходка, оживени места, срещи с други кучета и др.. При спасените кучета това е особено важно!


Следващите сесии могат да бъдат на живо или онлайн:


сесии на живо

Тези сесии се провеждат в дома ви, в обществен парк или в защитено поле в зависимост от проблема и тежестта му.

Сесията на живо е частна тренировка, която ще помогне за справяне с конкретни проблемни поведения.

Ще разгледаме необходимите умения, които ви липсват, за да получите реални резултати в живота. Това могат да бъдат умения като:

  • хигиенни навици
  • спокойствие в къщи
  • фокус върху вас в разсейваща среда
  • отделяне от дразнители като котки, катерици, кучета, велосипеди и др.
  • спокойно ходене на повод
  • оптимистична настройка към новости

Какъвто и да е проблемът, ще структурираме тренировъчните игри за трансформацията на вашето куче.

Тренировъчните сесии на живо продължават между 45 и 60 минути.

Блок от 3 сесии в студио/парк – 150лв


online сесии

Тези сесии се провеждат във видео разговори във facebook или zoom

След първоначалната ни консултация ще са необходими последващи сесии, за да продължите процеса на промяна на поведението на вашето куче. В тези онлайн сесии ще ви помогнем да развиете необходимите знания и умения за работа с вашето куче чрез обсъждане и анализ на вашите собствени видео кадри и впечатления от работата ви с кучето.

Блок от 3 онлайн сесии в zoom – 140лв

Когато приключим, ще имате лесен за изпълнение план, който ще отговаря на начина ви на живот и ще помогне на спасеното ви куче да преодолее проблемите и да се справя със стресови ситуации.


Ако искате да научите повече или желаете да започнете обучение с вашето куче, свържете се с нас:

като оставите съобщение в messenger;

или изполвате формата за контакт:


Отзиви:

Второто ми куче Ая е от приют и ми беше изключително трудно да намеря път към нея, защото травмите в психиката и последствията в поведението бяха много. С помощта на онлайн обучението напреднахме страшно много  Смея да кажа, че сега имам много по-спокойно и уравновесено куче и комуникацията ни е на чудесно ниво. Изградихме и по-устойчиво доверие!

Бори и Ая

“Не съм срещнала нито веднъж остри критики за нещата, които съм направила погрешно и заради тях кучето се е превърнало в нещо не-добро. Разборът на моято поведение спрямо кучето е чисто професионален, без нападки и лични квалификации. Съветите са точно на място, поднесени с търпение и след това интерес какво се е получило и какво не. За осиновеното от приют куче и десетките страхове, които имаше тя, човекът на “моето куче” отдели време и нерви да разбере, да даде съвети и да проследи как злобното към всички същество се превърна в мека пухкава плюшена играчка.”

Мария и Меги