ОБУЧЕНИЕ, БАЗИРАНО НА НАУКА И ИГРИ

КУЧЕШКИЯТ УМ 

Когато надникнем в ума на кучето, ние го виждаме като съставен от различни концепции и всички те оформят кучешката личност като цяло. Какви умения има вашето куче във всяка конкретна концепция влияе върху изборите на поведения, които то прави в ежедневието. И всички тези концепции, комбинирани, създават уникалната личност на вашето куче.

КОНЦЕПТУАЛНО ОБУЧЕНИЕ

Добрата новина е, че всички концепции в ума на кучето са динамични. Те могат да се променят по естествен път с течение на времето и могат да бъдат променяни активно. Могат да бъдат оформяни и човекът държи ключът към трансформирането им. Това се случва, като се концентрираме върху отделните концепции, които се нуждаят от допълнителна работа.

Концептуалните треньори не се фокусират върху резултата – поведението, а върху процеса по моделиране на слабите концепции на кучето, за да изградят в него уменията да се справи с всички борби, които среща в живота си.

Оформянето на концепциите, които са слаби към момента се случва чрез менажиране на средата, покриване на естествените нужди на кучето и ТРЕНИРАНЕ С ИГРИ.

КОИ СА НАЙ-ПОЛЕЗНИТЕ КОНЦЕПЦИИ КОГАТО СТАВА ВЪПРОС ЗА ОБУЧЕНИЕ НА ВАШЕТО КУЧЕ?

СПОКОЙСТВИЕ -> Оформя в кучето желание за спокойствие и прекарване на повече време в спокойно състояние, както и помага за умението кучето да се успокоява след вълнение. Спокойните кучета правят добри избори!

НЕЗАВИСИМОСТ -> Помага на кучето да бъде щастливо и спокойно в собствената си компания, както и оформя умението на кучето да остава само. Необходимо умение при всички кучета, които живеят в натоварени семейства или в дом с няколко животни или с малки деца.

ФЛЕКСИБИЛНОСТ -> Създава увереност, когато средата и рутината се променят.  Помага на вашето куче да се адаптира по-бързо и успешно.

УВЕРЕНОСТ И ОПТИМИЗЪМ -> Помага на кучето да приема новостите като нещо нормално и да подхожда към всичко с щастливо отношение към живота.

БЛИЗОСТ -> Оформя куче, което избира да остане близо до вас и винаги да идва с желание при повикване.

ФОКУС -> Оформя умението кучето да ви слуша дори в разсейваща среда и да умее да изпълнява задача продължително време. 

САМОКОНТРОЛ -> Помага на кучето да предложи самоконтрол когато наоколо има вълнуващи неща, да умее да ви слуша, да мисли и да ви отговаря, въпреки присъствието на вълнуващи разсейвания. Също да изчаква разрешение да направи нещо, което обича.

ОТДЕЛЯНЕ -> Оформя в кучето умението да се отделя и да игнорира вълнуващи или стресиращи за него неща и да се обръща към човека си за информация.

ТРЕНИРАНЕ ЗА СИТУАЦИЯ, А НЕ В СИТУАЦИЯ

Човекът е устроен да се опитва да разреши и да отсрани проблема тогава, когато той се случва. Но това не работи за кучето или за начина, по който работи мозъкът му.

Концептуалното обучение ви учи да тренирате ЗА ситуацията, а не В ситуацията. Да подготвите предварително умения в кучето, с които то да може да се справя с предизвикателствата, които животът му предлага и да прави добри избори на поведения. Това води до резултати в реалния живот и до куче, което мисли преди да действа.

ТРЕНИРАНЕ В ТРИ МИНУТИ!

Когато играем игри с нашите кучета, ние искаме да е ЗАБАВНО време, не ДЪЛГО време! Нашите игри са разработени да се играят в 3-минути, както и да се впишат във вашия натоварен начин на живот и да не изискват специално време и настройка, за да играете. Така се запазва мотивацията за игра и във вас, и в кучето по всяко време и навсякъде. 

Всеки има 3 минути… докато приготвя кафето, чака пералнята или гледа телевизия!

Няма ограничаващи правила, само игра и много оптимизъм!

СИЛАТА НА ОПТИМИЗМА

Нашите сесии помагат да оформим в кучето истински оптимизъм и да го научим да вижда новите неща в живота си като възможности, а не като опасности, от които да се тревожи.

Постепенно ще виждате все по-малко и по-малко проблемно поведение и вашата връзка ще разцъфне в хармонично партньорство.

КУЧЕТО МИ НЕ Е МОТИВИРАНО ОТ ХРАНА, ИГРАЧКИ И ИГРИ, ЩЕ МОЖЕМ ЛИ ДА СЕ СПРАВИМ?

Обучението се крепи на мотивацията на кучето към подсилване (награждаване). Тази мотивация  е черта, върху която можем да повлияем и подобрим.

По време на обучението ще работим по развиване чувствителността на кучето към награждаване, което означава, че ще започнем да влиям върху неговото обучение. 

Ще развием личността на кучето, за да стане възприемчиво към подсилването и от там към тренировъчните игри.

Какъвто и да е проблемът, ние ще структурираме тренировъчните игри за трансформацията на вашето куче.

Обучението, базирано на игри постига резултати при кучета от всички възрасти. Ако имате подрастващо или вече израснало куче, дори да сте опитвали вече обучение и да не сте постигнали желаните резултати, методът базиран на игри е идеалният начин да научите вашето куче на умения и да изградите ново ниво на връзката си.

Откъдето и да започвате, ще направим нещата последователно и с малко търпение ще изградим истински, положителни промени в поведението на вашето куче.  

Индивидуално обучение

присъствено или online

Online обучение

за кучета на всякаква възраст