Индивидуални поведенчески консултации за обучение и тренировки на кучета

Никога не е късно да започнете да изграждате ново ниво на връзката си с вашето куче

Някои кучета се нуждаят (и заслужават) специално внимание. Те са твърде превъзбудени, неспокойни или тревожни от най-малкото нещо. Може да имат селективен слух, страх да остават сами или пък да се дърпат като влак на повода си…
One-to-one консултациите и тренировките са идеалната възможност, ако имате нужда от съвет как да работите за конкретен проблем или ако кучето ви се стресира да посещава групови занимания.

Това не означава, че са лоши кучета. Това означава, че те изискват различен подход.


първоначална консултация

За да ви помогнем да се справите с конкретни проблеми, ще е необходимо да започнем с поведенческа консултация, в която да разберем повече за вас и вашето куче. Предварително ще ви предоставим ПОВЕДЕНЧЕСКИ ВЪПРОСНИК, който да попълните. Консултацията се провежда в студио, парк или онлайн. По време на консултацията ще се опитаме да вникнем в източника на вашите проблеми и да изградим възможна стратегия за решаване.  

Първоначалната консултация е 60 минути.

Консултация в студио и парк – 90лв

онлайн консултация в zoom – 70лв


следващи сесии

След първоначалната консултация ще са необходими следващи сесии, за да продължите процеса на промяна на поведението на вашето куче. В тези сесии ще ви насочим към игри и инструменти за обогатяване , които да изградят необходимите умения за справяне с вашите проблеми. Всички наши сесии ще бъдат фокусирани върху специални 3 минутни игри, които помагат в оформянето на нови поведения на вашето куче.

Следващите сесии могат да бъдат на живо или онлайн:


сесии на живо

Тези сесии се провеждат в студио или в обществен парк в зависимост от проблема и тежестта му. (за София)

Сесията на живо е частна тренировка, която ще помогне за справяне с конкретни проблемни поведения. Ако вашето куче се дърпа на повод, лае на вратата, не се връща при повикване, скача на гости, страхува се от новости,… ще се насочим към тези проблеми.

Ще разгледаме необходимите умения, които ви липсват, за да получите реални резултати в живота. Това могат да бъдат умения като:

 • спокойствие в къщи
 • фокус върху вас в разсейваща среда
 • отделяне от дразнители като котки, катерици, кучета, велосипеди и др.
 • спокойно ходене на повод
 • оптимистична настройка към новости
 • и други …

Какъвто и да е проблемът, след първоначалната консултация ще структурираме план с тренировъчни игри за трансформацията на вашето куче.

Тренировъчните сесии на живо продължават между 45 и 60 минути.

Сесии в студио/парк – 240лв за блок от 3 сесии


online сесии

Тези сесии се провеждат във видео разговори във facebook или zoom

След първоначалната ни консултация ще са необходими следващи сесии, за да продължите процеса на промяна на поведението на вашето куче. В тези онлайн сесии ще ви помогнем да развиете необходимите знания и умения за работа с вашето куче чрез обсъждане и анализ на вашите собствени видео кадри и впечатления от работата ви с кучето.

Online сесиите продължават между 45 и 60 минути.
Осъществяват се във видео чат в zoom или facebook.
Цената за блок от 3 сесии е 195лв

Когато приключим, ще имате лесен за изпълнение план, който ще отговаря на начина ви на живот и на нуждите на вас и на вашето куче.

Кучето не е бебе. Късно ли е за обучение?

И старото куче може да се научи на нови номера. Обучението, базирано на игри, може да бъде от полза за кучета от всички възрасти. Ако имате подрастващо или вече израстнало куче, дори да сте опитвали вече обучение и да не сте постигнали желаните резултати, методът базиран на игри, е идеалният начин да обучите вашето куче и да изградите ново ниво на връзката си.

Откъдето и да започвате, ще направим нещата последователно и с малко търпение ще изградим истински, положителни промени в поведението на вашето куче.  

Ще работим върху тренировъчните игри, които се фокусират върху подобряването на основните ви борби. За възрастни кучета това могат да са редица поведения, включително:

 • Сърфиране навън за храна
 • Дърпане на повод
 • Блестящо повикване
 • Скачане върху хора
 • Страх от самота
 • Реактивност при среща с новости (включително хора и кучета)
 • и други…

Превръщането на борбите в силни страни

Жизненоважно е да поддържаме спокойна, приятелска среда във всяка сесия.
В крайна сметка, кучетата усещат, когато са под натиск и започват да се представят според очакванията, но това не работи винаги в реалния живот. Ето защо техниките, на които ще наблегнем се фокусират върху превръщането на работата в игра. Докато кучето ви се забавлява, ще разберете, че не само самите уроци са по-приятни, но и информацията ще се попие по-бързо! А резултатите ще видите в живия живот!

Силата на оптимизма

Нашите сесии помагат да оформим в кучето истински оптимизъм и да го научим да вижда новите неща в живота си като възможности, а не като опасности, от които да се тревожи. Постепенно ще виждате все по-малко и по-малко проблемно поведение и вашата връзка ще разцъфне в хармонично партньорство.


Ако искате да научите повече или желаете да започнете обучение с вашето куче, свържете се с нас:

като оставите съобщение в messenger;

или използвате формата за контакт:


Отзиви:

“Хората , които работят с повитивизъм са единици , Разбиране , загриженост,конкретна помощ, отлична теория. Aко търсиш добронамерена подкрепа и решение на проблеми, това е”

Галя и Джоя

Всяка една игра има някаква цел и се отразява на поведението на кучето. Всичко ни беше полезно.”

Ани и Джери

“Много ми помогна не само с методика, но и да разбера как мисли кучето ми и как да затвърдя нашата връзка. А това е най-важното.”

Лора и Бела