“СПОКОЙСТВИЕ И САМО СПОКОЙСТВИЕ” – мини курс за обучение на кучета – предизвикателство за оформяне на спокойствие

Спокойствието е начин на живот и оформянето му по правилния начин може да бъде най-добрата превенция за предотвратяване на проблемно поведение. 

Куче, което се е научило да се отпуска във всякаква среда, е по-малко вероятно да реагира на неща, които го стряскат, плашат, разочароват или прекалено много вълнуват. Това е съществено умение, за да се справя с промени, които се случват в живота му – нови неща като среща с нови познати, пътуване, смяна на жилище, нов член на семейството или оставяне в къщи самичко.

Спокойствието е базовата концепция, която ще откаже кучето от прекомерна реактивност и ще му помогне в самоконтрола.

Ако сте запознати с ресурсите ни за обучение ще знаете за кофата на възбудата на вашето куче.

Как нивото му на възбуда се влияе от много малки вълнуващи, предизвикващи безпокойство или тревожни събития, които се натрупват, докато кофата не се напълни и ескалират „палавите поведения“, докато кучето ви се опитва да се справи с емоциите, които изпитва.

Да научиш кучето си да има спокойно поведение по подразбиране, спокойно съществуване, като цяло спокоен начин на живот, естествено ще поддържа тази кофа празна.

Когато кучето е в спокойно състояние, ако се случи вълнуващо, възбуждащо или предизвикателно събитие, кофата не прелива, и тъй като мозъкът на вашето куче знае как да бъде спокоен, много бързо кофата се изпразва отново. 

Работата по концепцията за спокойстиве оформя в кучето желание за прекарване на повече време в спокойно състояние, както и помага за умението кучето да се успокоява след вълнение.

Спокойните кучета правят добри избори!

Ако вашето куче е спокойно, то се държи подходящо. Ако вашето куче е спокойно, то не може да изпитва разочарование. Ако вашето куче е спокойно, страхът не може да го завладее.

Един от най-добрите уроци, които можете да научите в живота, е да овладеете как да запазите спокойствие у вашето куче.


Ето за това ви предизвикваме да се включите в 7-дневното предизвикателство „СПОКОЙСТВИЕ И САМО СПОКОЙСТВИЕ“ и заедно да поставим началото на едно спокойно съжителство!


Предизвикателство, което ще ви:

  • вдъхнови;
  • мотивира;
  • помогне да постигнете резултати в реалния живот.

Как функционират Предизвикателствата на Моето Куче?

След записване в мини курса, вие се сдобивате с акаунт в учебната уеб платформа на „Моето Куче“. Получавате достъп до видео уроците в курса, подредени в учебна програма, която да следвате с вашето куче.

Плучавате достъп и до специализирана фейсбук група, в която се дискутира материала от участниците и инструкторите, както допълнителни бонус уроци.

Във ваша полза би било да снимате как играете игрите и да споделяте вашето видео в групата, за да получавате обратна връзка от инструкторите. Това ще ускори вашия процес и ще направи обучението по-ефективно за вас.

цена – 60 лева

Предизвикателството е подходящо за кучета на всякаква възраст.

Ако искате да се запишете за участие в нашето Предизвикателство, пишете ни тук.

Защото най-добрия треньор на вашето куче сте вие!


Отзиви:

Благодаря, мили хора, че работите, за да въвличате все повече стопани в този така приятен и естествен начин за общуване с кучетата; че давате насоки и най-вече оптимизъм, че каквото и да е поведението на кучето ни, то е ок, има своите си кучешки основания и не е непоправимо; че всичко това има смисъл, нищо, че не се вижда веднага, понякога не се вижда и с месеци, че даже и почти година, докато един ден, просто ей така, кучето ти, без да му казваш и без да очакваш, взима само най-доброто решение. Наясно съм, че има още много вода да изтече и много игри да изиграем, преди да преодолеем разни казуси и да затвърдим извървяния път, но ей тези малки проблясъци са супер вдъхновяващи и обнадеждаващи. Благодаря! 


Evgeniya Yanchevska

Искам да кажа и, че с тоя хубостник, с ловджийска кръв, преди вас, разходките в морската градина бяха пълно изтощение за мен и се молех на бога ръката ми да не изхвръкне. Той само дърпаше, тичайки след всичко възможно, а сега дори да тръгне на нейде, заиграя ли се с него, веднага си обръща фокуса в мен.

Също сега и да се озовем в някоя по-напрегната ситуация, вместо да се стресирам и аз и да се чудя какво да правя, в повечето случаи много бързо ми хрумва коя игра да подхванем и енергията се преобръща на 180 градуса.

Много хубаво чувство!

И ако трябва да съм честна, на самата мен така, като включваме и игри, разходките са ми много по-интересни. Благодаря ви!

Elena Mateeva

Страхотно предизвикателство, не можах да снимам след ден 2 по няколко непредвидени обстоятелства но се опитваме и играем. Благодаря на Ина и Петя наистина помагате на нас и кучовците ни да сме по – добри заедно. Вече виждам резултат и в двамата. Даже ме изненадват как си седят в граници и сами го решават без аз да се меся.

Mariya Chaparova

Благодаря за страхотното предизвикателство! Не вярвах, но за седмица има резултат, поне за нашата котко-драма, нещата са, вече значително под контрол.

Кирилка Иванова