“СПОКОЙСТВИЕ И САМО СПОКОЙСТВИЕ” – Предизвикателство с Моето Куче

Спокойствието е начин на живот и оформянето му по правилния начин може да бъде най-добрата превенция за предотвратяване на проблемно поведение. Куче, което се е научило да се отпуска във всякаква среда, е по-малко вероятно да реагира на неща, които го стряскат, плашат, разочароват или прекалено много вълнуват. Това е съществено умение, за да се справя с промени, които се случват в живота му – нови неща като среща с нови познати, пътуване, смяна на жилище, нов член на семейството или оставяне в къщи самичко.

Спокойствието е базовата концепция, която ще откаже кучето от прекомерна реактивност и ще му помогне в самоконтрола.

Ако сте запознати с ресурсите ни за обучение ще знаете за кофата на възбудата на вашето куче.

Как нивото му на възбуда се влияе от много малки вълнуващи, предизвикващи безпокойство или тревожни събития, които се натрупват, докато кофата не се напълни и ескалират „палавите поведения“, докато кучето ви се опитва да се справи с емоциите, които изпитва.

Да научиш кучето си да има спокойно поведение по подразбиране, спокойно съществуване, като цяло спокоен начин на живот, естествено ще поддържа тази кофа празна.

Когато кучето е в спокойно състояние, ако се случи вълнуващо, възбуждащо или предизвикателно събитие, кофата не прелива, и тъй като мозъкът на вашето куче знае как да бъде спокоен, много бързо кофата се изпразва отново. 

Работата по концепцията за спокойстиве оформя в кучето желание за прекарване на повече време в спокойно състояние, както и помага за умението кучето да се успокоява след вълнение.

Спокойните кучета правят добри избори!

Ако вашето куче е спокойно, то се държи подходящо. Ако вашето куче е спокойно, то не може да изпитва разочарование. Ако вашето куче е спокойно, страхът не може да го завладее.

Един от най-добрите уроци, които можете да научите в живота, е да овладеете как да запазите спокойствие у вашето куче.


Ето за това ви предизвикваме да се включите в 7-дневното предизвикателство „СПОКОЙСТВИЕ И САМО СПОКОЙСТВИЕ“ и заедно да поставим началото на едно спокойно съжителство!


Предизвикателство, което ще ви:

  • вдъхнови;
  • мотивира;
  • помогне да постигнете резултати в реалния живот.

На цената на половин поведенческа консултация ще получите 7 дни забавление, 7 ефективни игри за начало на спокойното ви съжителство.


С включването си в предизвикателството вие получавате:

  • достъп до платформата “Моето Куче” с обучителни материали и видео игри, свързани с предизвикателството;
  • достъп до специализирана фейсбук група;
  • обратна връзка от менторите в защитена и спокойна онлайн среда.

цена – 40 лева


Предизвикателството е подходящо за кучета на всякаква възраст.

Ако искате да се запишете за участие в нашето Предизвикателство, пишете ни тук или тук.

Защото най-добрия треньор на вашето куче сте вие!