“Пипни ме тук и тук” – въвеждащ курс за TTOUCH® масаж на кучето

КАКВО Е TTOUCH®?

Tellington TTouch® методът е разработен от международно признатия експерт по животните д-р Линда Телингтън-Джоунс и е насочен към тялото, ума и духа на животните и техните хора. В основата му са нежните докосвания, кръгообразни движения на пръстите и ръцете по цялото тяло. Целта на TTouch® е да активира функцията на клетките и да поддържа лечебния потенциал на тялото.

Не е необходимо да разбирате анатомията, за да ускорите заздравяването на наранявания или заболявания или да промените нежелани навици и поведения на вашето куче.

TTouch® методът използва силата на докосването, за да успокои, отпусне, освободи напрежението и създаде цялостно благоприятно усещане у кучето. Използва се по целия свят от треньори, ветеринарни лекари, физиотерапевти, поведенчески специалити, работници в приютите за подобряване на благосъстоянието на животните (не само кучета).

НЯКОЙ ОТ ПРЕДИМСТВАТА НА TTOUCH® ВКЛЮЧВАТ:

 • отпускане на мускулното напрежение
 • понижаване на сърдечната честота, кръвното налягане
 • повишаване на кръвообращението
 • понижаване нивата на стрес
 • повишаване на осъзнатостта за собственото тялото

Това е чудесна терапевтична техника, която повишава увереността при тревожните кучета и успокоява твърде активните кучета. Освен това е много релаксираща и за човека, който я прилага, което е още един плюс.

Физическото докосване е важен елемент на общуването, който укрепва връзката между нас и нашето куче и може да бъде от полза за психическото и физическото здраве на нашия домашен любимец. И най-хубавото е, че дори не е нужно да ставаме от дивана.

ЗАЩО ДА МАСАЖИРАМЕ КУЧЕТО СИ?

Масажът е наистина приятен начин за насърчаване на спокойствие. Добре е да умеем да съобразим темпото на масажа спрямо моментната възбуда на кучето, за да превключим фокуса му към нас и след това да манипулираме нивото на възбуда, като постепенно забавяме темпото на дишането си и масажа. Защото, понякога, бавният масаж няма ефекта, който очакваме, ако кучето е превъзбудено.

Физическият допир и масажът могат да бъдат полезни за намаляване на стреса по време на гръмотевична буря, фойерверки или всяка ситуация, в която кучето ни е нервно и неспокойно.

Възрастта, претоварването, недостатъчната активност и предишни травми могат да доведат до скованост и болка. Масажът може да помогне за облекчаване на част от този дискомфорт. Нежното разтриване и масажиране ще увеличи циркулацията на кръв към възпалените мускули и стави. Важно е да внимаваме да не натискаме твърде силно и да спрем, ако кучето ни трепне, отмести си, посегне предупредително или изръмжи.

TTouch® се основава на внимателен подход към работата с животни, към езика на тялото им и как реагират на докосване.


КУРСЪТ ПРЕДОСТАВЯ:

 • 10 основни урока, предоставящи информация, свързана с всяка основна техника за TTouch
 • Допълнителни материали свързани с основите на концептуалното обучение – теория на обучението, менажиране на възбудата и менажиране на средата, изграждане на спокойствие
 • Достъпът до курса е 12 месеца

КАК СЕ СЛУЧВА?

 • подходящ за кучета на всякаква възраст
 • подходящ за кучета, които вече имат поведения, свързани с раздялата, безпокойство, реактивност
 • подходящ за изграждане на превенция срещу развиването на поведения, свързани с раздялата, безпокойство и реактивност
 • в уеб платформата на курса, вие ще получите обучителни текстови и видео-материали, с които да осъществите тренировки с вашето куче.

Времето ни е ценно. Ето защо вие ще можете да се възползвате от материалите на курса в удобно за вас време и в удобно за вас темпо

на цената на една поведенческа консултация – 90 лв

Ако искате да научите повече или желаете да започнете обучение с вашето куче, пишете ни тук.