“Укротяване на опърничавите” – online курс за обучение на реактивни кучета

Вашето куче лае, напада, разсейва се или е превъзбудено

Най-често хората ще ви кажат, че имате „своенравно“, „доминантно“ или „агресивно“ куче и ще ви убеждават, че незабавно трябва да му покажете „кой е водача на глутницата“.

Ако притежавате такова куче, най-вероятно избягвате да ходите на определени места в определени дни и часове ….. 

Чувствате, че причината, поради която сте си взели куче се губи и се оказвате в спирала от все по-задълбочаващи се ограничения върху свободата си и свободата на вашето куче.

Ние разбираме това, защото сме били там!  

УКРОТЯВАНЕ

НА ОПЪРНИЧАВИТЕ

Наричаме ги реактивни кучета. Но защо се държат така?  

Работата е там, че реактивните кучета всъщност правят лоши избори за поведения, защото изпитват определени емоции (много и различни!). Независимо дали става въпрос за страх, фрустрация или превъзбуда, всички те водят до това кучето ви да се бори със света – независимо дали това са гостите, които идват в къщата, други кучета на разходка,бясното опъване на повода при вида на всякакви стимули, невъзможност да се отдели от средата …

Има три причини, поради които обикновено не виждаме незабавна трансформация и резултати в реалния живот с реактивните кучета.

Причина 1 – „Социализирайте кучето си!“

Ако кучето ви се бори с това да среща други кучета, хора или просто е доста често превъзбудено, то не може да се справи с интензивното излагане на специфични стимули, а това означава, че „социализацията“ прави нещата далеч по-лоши, защото то повтаря и повтаря грешни поведения, докато те станат установени.

Какво да направите вместо това? Тренирайте кучето си да бъде оптимист. Оптимизмът е свързан с това, че всичко ново, което се появява в околната среда, се разглежда като нещо ДОБРО, а не като опасност. Тренирането на кучето с тази концепция ще доведе до реални резултати в реалния живот.

Причина 2 – „Покажете му кой е шеф!“

Схващането, че кучетата се опитват да превземат и контролират света, вече отдавна е развенчано. Хората ще ви насърчават да използвате някакво ниво на сила, сплашване или лишения, за да промените поведението на кучето си. Ако преразгледаме обаче емоциите, които движат тези реактивни поведения, доминирането може само да влоши нещата!

Подходът за справяне е да тренирате кучето си да прави много и различни избори във всякакви ситуации, а начинът, по който можете да го направите, е чрез игри. Ще имате нужда и от стратегии, когато нещата не вървят както ви се иска. Този подход ще ви въоръжи с умения да знаете точно какво да направите и кога.

Причина 3 – „Научете го на основни команди!“ 

Твърде често виждаме, че реактивните кучета чудесно се справят с изпълнението на основни команди, но това по никакъв начин не променя поведенията им, когато са изправени пред стимулите си в реалния живот. 

Всъщност трябва да научим тези кучета на основни умения, които наричаме концепции и да оформим мозъка им така, че да могат сами да правят добрия избор за поведение, без ние да ги слагаме в конкретна позиция. Игрите тренират цели концепции, а концепциите оформят личността!

Кои са основните концепции, които са необходими на реактивните кучета?

Отделяне

Това е способността на вашето куче да избере да НЕ гони катерица, котка или бегач, както и да не скача върху гостите ви.

Фокус

Това е способността на вашето куче да премине от реакция към околната среда, към реакция към ВАС!

Оптимизъм

Кучето ви мисли ли, че всичко ново или различно е готино? Оптимизмът е концепцията, която променя истински кучешкия характер.

Доверие

Доверието е ключът към разходките без стрес, посещенията при ветеринарен лекар, както и оставането в къщи!

Спокойствие

Спокойното куче е щастливо куче, здраво куче и добре възпитано куче!

С курсът „Укротяване на опърничавите“ вие ще се потопите в света на кучешките поведения и ще се научите да разпознавате емоциите, които ги предопределят. Ще се научите да играете заедно игрите, с които ще изграждате липсващите концепции. Ще се научите как да изготвяте стратегии за справяне с конретните си борби.  

Този 5-седмичен курс е машина за трансформация. Както на вашето поведение и подход към проблемите, които срещате с вашето куче, така и за него. Ще ви е необходимо да намерите време за три различни 3-минутни игри на ден и да превърнете Опърничавото си куче в щастлив и спокоен най-добър приятел.


Курсът се намира в онлайн среда. Разпределен е в 5 основни модула.

Модулите включват основни познания за всяка една от необходимите концепции, както и необходимите игри за справяне с конкретните умения за пълната трансформация.

Цена на оnlinе курс – 280 лв

Присъствена част – 5 тренировъчни сесии + 1 семинар в малки групи до 6 човека и техните кучета в градска среда.

Цена на оnlinе курс и присъствени тренировки – 460 лв

Времето ни е ценно. Ето защо вие ще можете да се възползвате от онлайн материалите на курса в удобно за вас време и в удобно за вас темпо в рамките на 12 месеца.

Ако желаете да участвате в курса „Укротяване на опърничавите“, моля пишете ни във формата за регистрация.

Пишете ни в messenger;

или оставете съобщение по-долу: