Моето Куче е проект, посветен на здравословните, етични и ефективни отношения между стопани и техните кучета.

Методът, използван за обучение на човеци и кучета, е базиран изцяло на науката за кучешкото поведение, разбиране на нуждите на кучешкия вид, изграждане на оптимизъм и доверие в междувидовото общуване. 

Нашата философия

Нашата цел е да помогнем на стопаните да подкрепят кучетата си, докато се ориентират в нашия свят, като ги научим на уменията, от които се нуждаят, за да бъдат щастливи, уверени и добре приспособени спътници.

Ние разглеждаме цялостното поведенческо здраве на кучетата като част от нашето обучение. Поради тази причина нашият подход се фокусира върху етичното  отношение в поведенческата модификация.

Ние не използваме методи или инструменти, базирани на наказание, които разчитат на стряскащи, плашещи или нараняващи средства, за да постигнем временна промяна в поведението. Това е както рисковано, така и ненужно.

Ние сме Ина и Петя

Нашият комбиниран опит е това, което движи проекта.

Заедно ние се обучавахме и сертифицирахме в английската академия за концептуално обучение Pro Dog Trainer & GEEK на AbsoluteDogs, а в последствие създадохме и ръководим редица обучителни курсове и серия семинари, концентрирани върху различните видове проблеми на домашните кучетата в човешкия свят.

Борбата ни е пълната забрана и контрол върху използването на строги и електрически нашийници, както и всякакъв вид методи основани на насилие във  възпитанието на кучета.

Мисията на Моето Куче е популяризирането на етични и ефективни практики в междувидовото общуване, трениране и обучение.

Ина Хаджиева

Сертифициран Pro Dog Trainer и поведенчески специалист. 

Ина е основател на Моето Кучесъздател и инструктор във всички курсове за обучение на стопани и кучета на проекта. Автор на статии, свързани с проблемите на стопаните и кучешките поведения. 

Като член и активист на неправителствена организация за защита на хуманното отношение към животните, Ина участва в множество проекти, концентрирани в областта на повишаването на контрола за хуманното отношение към животните на институционално ниво и повишаване на културата за безконфликтно взаимодействие в обществото. 

Като доброволец в различни организации, Ина посвещава свободното си време да помага за рехабилитацията на животни в приютска среда.

Ина влага наука и страст в работата си. Живее в синхрон със седем кучета и една котка и умее да влиза в обувките на човеците, за да погледне през техните очи на проблемите, които срещат с домашните си любимци

Петя Войнова

Сертифициран Pro Dog Trainer и поведенчески специалист.

Петя се присъединява към Моето Куче и внася допълнително оптимизъмлогика и разум в проекта. Създател и инструктор във всички курсове за обучение на стопани и кучета в проекта. Автор на статии, свързани с проблемите на стопаните и кучешките поведения. Доброволец и активист в различни проекти, свързани със спасяването на животни в беда и благотворителни каузи. Като дългогодишен приемен стопанин, Петя е посветила години в поведенческата рехабилитация на много кучета, попаднали в беда и позитивната им интеграция обратно в човешкия свят.

Петя е Човекът на едно куче, но обикновено съжителства с две. Умее да наднича през кучешките очи към човешкия свят и да потърси решения за намирането на общ език в междувидовото общуване

Асистенти

Харли и Мъфин са основните асистенти в проекта.

Харли
Мъфин

Двама амбициозни оптимисти, обучени и сертифицирани във всички курсове за обучение и модификация на поведение  на Моето Куче.

Харли и Мъфин успешно помагат в рехабилитацията на притеснителни и страхливи кучета и кучета попаднали в беда

Последвайте ни в социалните мрежи: 

Как учим кучетата

има значение толкова, колкото на какво ги учим.