Полезни ресурси

Обучението, базирано на игри постига резултати при кучета от всички възрасти

Дори да имаш подрастващо или вече пораснало куче, дори да си опитвал друго обучение и да не си постигнал желаните резултати, този метод е идеалният начин да развиеш ново ниво на връзката си с твоето куче. 

Тук ще намериш свободни ресурси – наръчници и тренировъчни игри, с които да започнеш да превръщаш борбите в силни страни.

Наръчник за езика на кучешкото тяло

Кучетата са социални животни, така че комуникацията е от ключово значение за поддържането на мирно съжителство с другите. Те имат свой език, който им позволява да предават емоционалното си състояние и намерения на околните – хора и животни. Колкото по-добре разбираме емоциите, които изпитват нашите кучета, толкова по-добре можем да разберем защо правят това, което правят. 

Когато започнем да наблюдаваме внимателно кучето си, ще забележим колко често то “говори”.

Този мълчалив език е много фин и се осъществява чрез съзнателни сигнали. Разбирането на това, което казва кучето ни, може да ни даде много полезна информация, например кога то е спокойно и шастливо, кога е изплашено и нервно от случващото се или кога е раздразнено и има вероятност да посегне да хапе.

Целта на този наръчник е да се научим да наблюдаваме, забелязваме и разтълкуваме най-важните послания, които нашето куче ни изпраща.

 

За твоето куче ти си най-добрият учител!

Каквато и да е борбата на твоето куче, има игра за това!

Тук са представени фундаменталните игри от концептуалното обучение. 

Всяка една от игрите е добре да се оформи първоначално в къщи, далеч от разсейвания и където кучето е спокойно. След като кучето научи играта, може да се пренесе навън, за да стане част от обичайната разходка. 2-3 минути са достатъчни като продължителност за всяка една от игрите. Играйте често, но кратко. Целта е игрите да станат част от ежедневието и не забравяй – трябва да е забавно!

ГРАНИЦИ

Да преразгледаме израза “кучето трябва да си знае мястото” като “кучето трябва да обича мястото си” Как? Като поставим концепцията

Към играта »

ФОКУС В РЪКАТА

Тази игра е наистина вълшебна за задържане фокуса на кучето С нея постепенно изграждаме ходене “Редом”, а кучето остава ангажирано

Към играта »

ШУМНА КУТИЯ

Тази игра работи много за Оптимизма на вашето куче. Подобрява умението му да търпи неща близо до муцуната си, подобрява

Към играта »

БРОЕНЕ

Доста хора споделят, че най-важната за тях “команда” е “Ела тук”, но много често кучетата не се отзовават на повикване,

Към играта »

КАПАН

Играта Капан работи за самоконтрола на кучето в присъствието на храна или играчка, а постепенно умението да се самоконтролира се

Към играта »

Последни статии в блога:

Концептуалното обучение

надхвърля „послушанието“, за да изгради умения за цял живот и да създаде щастливи и уверени кучета.
Моето Куче е проект, посветен на здравословните, етични и ефективни отношения между стопани и техните кучета. Методът, който използваме за обучение на човеци и кучета е базиран изцяло на науката за кучешкото поведение, разбиране на нуждите на кучешкия вид, изграждане на оптимизъм и доверие в междувидовото общуване.