Концептуалното обучение

надхвърля „послушанието“, за да изгради умения за цял живот и да създаде щастливи и уверени кучета.

Всичко това става чрез забавни и лесни 3 минутни игри, които оформят мисленето на кучето и неговото поведение, както и с обогатяване на жизнената среда и психическа активност. 

Ученето чрез игри и разбиране на поведенията и емоциите на кучетата е мощно и дава изключителни резултати в живота. 

Този метод оформя умения като фокус, увереност, самоконтрол, спокойствие, отделяне от стимули и доверие в човека. 

индивидуални поведенчески консултации
и тренировки:

Нашата философия

Нашата цел е да помогнем на стопаните да подкрепят кучетата си, докато се ориентират в нашия свят, като ги научим на уменията, от които се нуждаят, за да бъдат щастливи, уверени и добре приспособени спътници.

Ние разглеждаме цялостното поведенческо здраве на кучетата като част от нашето обучение. Поради тази причина нашият подход се фокусира върху етичното  отношение в поведенческата модификация.

Съвременните методи, базирани на положително подсилване, са много ефективни при обучението на кучета на поведения, които искаме да виждаме повече, както и при справяне с предизвикателните поведения.

Всички кучета, независимо от порода, възраст, размер или темперамент, реагират и се повлияват изключително от обучение, базирано на положително подсилване.

Ние не използваме методи или инструменти, базирани на наказание, които разчитат на стряскащи, плашещи или нараняващи средства, за да постигнем временна промяна в поведението. Това е както рисковано, така и ненужно.

„Нашите ученици трябва да отговорят на исканията ни, защото имат уменията и мотивацията за това, а не защото са принудени, за да избегнат наказание.“

Susan G. Friedman, Ph.D., psychology professor at USU

Как учим кучетата

има значение толкова, колкото на какво ги учим.